Modules

12 september, 2020

Een digitale menu kaart, de toekomst

Als je hier bent, ben je waarschijnlijk een restauranthouder dat zo veel mogelijk nieuwe klanten wil trekken zonder teveel kosten te hebben. Zeker nu dat die “domme corona” roet in jullie eten gegooid heeft. Je bent het waarschijnlijk ook zat dat je steeds jouw fysieke menu kaart moet laten herdrukken als je iets aanpast en/of er typfoutjes in staan. Met een digitaal menu gekoppeld aan de QR-code kunnen wij de oplossing bieden.


Restomenu wint op de meeste vlakken van onze concurrenten, wij hebben technisch geavanceerde menu’s ontwikkeld waar je geen technische kennis voor nodig hebt. Het trekt klanten, en levert een betere verkoop aan. Het is handig, gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk en bind met je klanten omdat ze meer tijd hebben om jouw menu grondig door te nemen.


1. Trek klanten aan

Afbeeldingen spreken veel meer dan woorden. Digitale menuborden kunnen klanten gemakkelijk naar een restaurant lokken met oogverblindende voedselafbeeldingen die vaak kunnen worden gewijzigd. Een uitstekende visuele weergave van voedselproducten in het aanbod, in vergelijking met papieren menu's, maakt het voor hen gemakkelijk om te kiezen en snellere beslissingen te nemen.

2. Verhoog de verkoop

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat digitale menuborden de verkoop kunnen stimuleren. Klanten worden gemakkelijk aangetrokken door afbeeldingen, waardoor ze sneller beslissingen moeten nemen. Dit stimuleert op zijn beurt hogere uitgaven. Onderzoek toont aan dat de verkoop van restaurants ongeveer 10-15 procent is gestegen na het implementeren van digitale menu's.


Eigenaren kunnen de items kiezen voor weergave op basis van de vraag van de klant, hoge marge, promoties en voorraad. Ze kunnen items met betere marges op het menubord laten zien en klanten verleiden om ze te kopen. Dit vergroot de mogelijkheid van verbeterde restaurantverkopen.


3. Handiger

Digitale menukaarten zijn handiger en nuttiger voor restaurants, omdat het wijzigen van het menu eenvoudiger en goedkoper – gratis- is. In vergelijking met de algemeen gebruikte traditionele methoden, kunnen deze menus gemakkelijk van prijs wijzigen en kun je gewoon gerechten bijvoegen of verwijderen wanneer nodig.


4. Kostenbesparend

De initiële kosten waren eerder een probleem, maar niet langer. Niet alleen dat, de eigenaren kunnen hun geld in zeer korte tijd terugkrijgen want herdrukken hoeft niet meer

Digitalisering is de beste manier om kosteneffectief te worden, omdat ze gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt en de afdrukkosten voor menu's of aanbiedingen aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Onderhoud is heel eenvoudig. Digitale menu's kunnen handmatig worden bijgewerkt zonder extra kosten.


5. Makkelijk te gebruiken technologie

De technologie achter digitale borden is heel eenvoudig. Eigenaren kunnen het met een paar klikken zelf beheren. Ze kunnen het menu van overal ter wereld beheren.


6. Naleving van voedselwetten nu gemakkelijker

De nieuwe verordening van vereist allergenen-informatie op restaurantmenu's en menuborden. De regel zegt dat restaurants en soortgelijke detailhandelsvoedselbedrijven allergenen-etikettering op hun menu moeten hebben. Bij ons, kan dat gemakkelijk ingesteld worden op ieder gerecht. Zo ben jij volledig gedekt en weet de klant wat er in zijn gerechten zit.

Dit helpt klanten ook om weloverwogen beslissingen te nemen over hun eten dat ze willen bestellen. Digitale menuborden stellen de restauranthouder in staat om gemakkelijk de benodigde informatie weer te geven en deze ook zonder veel moeite bij te werken wanneer de regel verandert.


7. Up-sell / Cross sell

Digitale menukaarten helpen bij de verkoop. Deze schermen kunnen duurdere producten aantrekkelijk maken. Het geeft de klant ook meer tijd om een keuze te maken, een studie wijst uit dat mensen minder kijken naar de prijzen als het digitaal genoteerd staat.


8. Verminder wachttijden

Digitale menukaarten kunnen wachttijden verkorten door klanten te helpen bij het sneller kiezen van etenswaren. De tekst, afbeeldingen en ingrediënten van voedingsmiddelen die op het menu worden weergegeven, geven klanten voldoende indrukken voor snellere besluitvorming. De lopende teksten en visuals kunnen de wachttijd in hoge mate aangenamer en minder saai maken.


9. Merkconsistentie

Digitale menus helpen restaurants ervoor te zorgen dat hun menu up-to-date en consistent is, waardoor hun merkimago wordt versterkt. Traditionele menukaarten moeten daarentegen constant worden aangepast.


10. Getuigenissen van klanten

Digitale menus kunnen ook worden gebruikt om feedback van klanten weer te geven. Dit zal een lange weg helpen om het merkimago op te bouwen en te verbeteren, waardoor het bezoekersaantal toeneemt. Goedkeuring door klanten en mond-op-mondreclame is misschien wel de beste publiciteit die een restaurant kan krijgen.

Geen wonder dat steeds meer restaurants tegenwoordig de voorkeur geven aan digitaal menuborden boven gedrukte exemplaren vanwege de enorme operationele efficiëntie en betere verkoop.

author

Darry Mertens

Zaakvoerder van Restomenu en voltijdse papa van Vic, gepassionneerd door IoT en artificiele intiligentie. Verslaafd aan leuke adressen om een lekkere culinaire avond te beleven.

Wacht niet, doe het gewoon

ga aan de slag met een gratis proefperiode van 1 maand voor jouw restaurant

Contacteer ons